F Sebeúcta *4: Vždycky budete muset chtít - Autentický deník

Sebeúcta *4: Vždycky budete muset chtít


 

Zdravím všechny, kdo dnes otevírají tento článek. Zrovna si sepisuji myšlenky z kurzu Základy koučovacího přístupu a v tom mě napadlo téma na blog. Každá změna ve vašem žvotě bude závislá na tom, jak VY budete tuto změnu chtít. Na to pak navazuje to, co jste pro ni ochotní udělat. Někdy je toto uvědomění těžké, protože zjistíte, že žádné kouzelné slovíčko/tabletka neexistuje a vy pro změnu budete muset vynaložit úsilí a vůli.

Na druhé straně je to také velmi osvobozující, jelikož si uvědomíte, že život je závislý jen na tom, co vy děláte. Vy dokážete svůj život ovlivnit! Můžete se inspirovat zde a všude jinde, jenomže my tu práci za Vás neuděláme, to vy musíte vynaložit úsilí pro změnu.

Jak se budete cítit potom, až to zvládnete? Jaký to bude pocit? Přemýšleli jste nad tím, jakou velkou hodnotu mají naše splněné sny a cíle? To, že něco zvládneme určitě znamená, jak jsme dobří, ale taky nové zkušenosti a to se v životě velmi hodí.

Každou novou zkušeností a posílením své vůle posilujete i svou sebeúctu. Zjišťujete malými krůčky, že jste fakt dobří! Sebeúcta je sice vrozená, ale během života se nám mnohdy snížila. Jde teď o to si vybudovat sebeúctu tak vysokou, jak Vám bude příjemné. To dokážete jen tím, že budete sami chtít. Nebojte, pak to bude stát za to a navíc zjistíte sami, co na Vás funguje.  

Přestaňte se tedy piplat v tom, co nejde a co je na houby.

  Co tedy jde? 

A co by Vám pomohlo? 

Co je na Vás to dobré? 

Jaké jsou Vaše silné stránky

Co cítíte, že byste měli dělat? 



Sledujte mě i na instagramu autenticky_denik

CONVERSATION

2 comments:

  1. Určitě souhlasím, že k jakékoliv změně je potřeba hlavně chtít. Chceme-li i třeba někoho změnit nebo mu pomoci, musí chtít hlavně on sám, jinak to nikam nevede.
    Jinak je podle mě pořád lepší se snažit, tu energii vydávat ke splnění snů a malými krůčky si za tím jít, než se litovat, nesnažit se a nic nezkusit. Život je moc krátký!

    OdpovědětVymazat