F Co jsem se naučila jako koordinátorka peer pracovníků v neziskovce, můžu využít i v HR? - Autentický deník

Co jsem se naučila jako koordinátorka peer pracovníků v neziskovce, můžu využít i v HR?




V mé předešlé práci v neziskovce jsem vykonávala mnoho různých funkcí vedle sociální práce, včetně vedení lidí a vymezování kompetencí pracovních pozic. Když jsem se rozhodla změnit obor, uvědomila jsem si, že už mám pár zkušeností, ale nedokázala jsem je dostatečně prodat na papíře a často na mě pohlíželi jako na absolventa.

Proto píši tento příspěvek, abych pomohla těm, kteří prožívají podobnou situaci. Po osmi měsících práce v oblasti HR jsem si uvědomila, že mojí silnou stránkou je práce s lidmi, což jsem se naučila díky zkušenostem s různými věkovými skupinami lidí se závislostí v neziskovce. Ti mě toho naučili totiž fakt hodně, ale o tom třeba příště.






Také jsem zjistila, že role koordinátora peer pracovníků mi umožnila facilitovat porady, starat se o jejich blaho, plánovat supervizní setkání a vymezovat s nimi jejich roli v organizaci. Role peer pracovníka je v sociálních službách stále nová, a tak jejich implementace byla zajímavá cesta plná sjednocování potřeb a očekávání. Organizovala jsem s nimi také první Peer fest, na který jsme zvali odborníky z řad závislostí a účastnilo se ho téměř 40 lidí.

A všechny tyto dovednosti mohou být uplatněny i v oblasti HR. Ačkoliv mi stále chybí tvrdé znalosti spojené s oborem, věřím, že s pomocí mentora a ochotných kolegů se mohu rychle naučit a získat potřebné znalosti.

Nevěděla jsem, že mé zkušenosti z neziskovky jsou tak cenné a uplatnitelné v oblasti HR. Proto chci povzbudit všechny, kteří přecházejí z jedné oblasti do druhé, aby neztráceli naději a hledali způsoby, jak uplatnit své zkušenosti v nové oblasti práce. Pokud se cítíte ztraceni v této situaci, může Vám pomoci koučování, které nabízím. Společně můžeme identifikovat Vaše silné stránky a najít způsob, jak je uplatnit v novém prostředí. Nebojte se nových výzev, společně můžeme najít cestu k úspěchu. Dejte mi vědět!




Jak byste tuto moji pracovní roli nazvali tak, aby se v životopise vyjímala? 

Marie

CONVERSATION

2 comments:

  1. Já s HR vypomáhala, nejdůležitější je nezhroutit se z mentálně postižených idiotů (protože ano, naprostá většina lidí, se kterými přijdeš do styku, taková buďto je, nebo tak aspoň působí) a dokázat se vyznat ve všech schwarz systémech, protože na ničem firmy nešetří radši než na lidech. Myslím, že to je jedna z mála pozic, o které neplatí "jaké si to uděláš, takové to máš", protože vždycky záleží jen a pouze na tom, jak se profiluje společnost, pro kterou děláš, a s tím na HR pozici uděláš málo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím s tím, že podoba HR se vždy odvíjí od společnosti a jejího vedení. No, je to cesta, na které počítám s výmoly. :) Jsem ráda, že tu mám někoho, kdo se tomuto tématu věnuje/věnoval. Děkkuji za názor.

      Vymazat