F Zaměř se na to, co je ti přínosem! A technika pro uvolnění! - Autentický deník

Zaměř se na to, co je ti přínosem! A technika pro uvolnění!

 

Zdroj obrázku Pinterest

Po koučovacím sezení s mlou klientkou jsme přišli na něco, s čím se s Vámi musím podělit! Po asi 30 mintách koučinku jsme dospěli k průlomu. Ať už klientka přišla s čímkoliv, zjistily jsme to, co už dávno všichni víme. To, čemu věnujeme pozornost, to roste! 

Je velmi jednoduché se každodenním stresem, strachem a nátlakem domnívat, že nejdeme tím správným směrem. Občas se musíme zastavit, nadechnout se a připomenout si, že to kam směřujeme pozornost, tam směřuje naše cesta!





Proto Vám dnes nabízím relaxační techniku, kterou můžete toto zastavení trénovat. Dříve, když jsem pracovala s klienty závislými na alkoholu, často jsme tyto techniky praktikovali. Nezapomeňte, že každý máme svoje tempo, a tak ani relaxační technikou nejde nic uspěchat a postupem času budete přicházet na to, co Vám sedí nejlépe. 

Návod na relaxační techniku v 5 krocích:

  1. Najděte si klidné místo: Vyberte si prostor, kde se budete moci uvolnit a nerušeně se soustředit. Může to být váš oblíbený křeslo, zahradní lavička nebo tichá místnost.

  2. Pohodlné sezení: Usedněte do pohodlného a stabilního sezení. Můžete sedět na židli, polštáři na zemi nebo v jakékoliv poloze, ve které se cítíte příjemně.

  3. Hluboké dýchání: Zaměřte se na svůj dech. Zavřete oči a začněte dýchat hluboce a pomalu. Při inhalaci se snažte plně nadechnout do břicha, a při výdechu se uvolněte a zcela vydechněte. Mně konkrétně pomáhá si nádech a výdech počítat. Začnu nejprve do 4 a postupně zvyšuji.

  4. Progresivní uvolňování svalů: Zaměřte se postupně na jednotlivé části těla a postupně je uvolňujte. Začněte se zavřenýma očima a zaměřte se na napětí ve svých nohách. Představte si, jak se to napětí uvolňuje a nohy se stávají těžšími a uvolněnějšími. Pokračujte postupně a zaměřte se na každou část těla, včetně paží, ramen, krku a obličeje.

  5. Vizualizace a pozitivní myšlení: Po uvolnění svalů se zaměřte na pozitivní myšlenky a obrazy. Můžete si představit klidné místo, které vás uklidňuje, jako například pláž, les nebo horskou scenérii. Ponořte se do této představy a vychutnávejte si pocit klidu a relaxace.

Po dokončení relaxační techniky se pomalu vraťte do přítomnosti, pohybujte prsty na rukou a nohou a postupně otevřete oči.

Nezkončete zde jen u čtení, ale zkuste to praktikovat alespoň jednou týdně, výsledky určitě brzo uvidíte!


Marie :)


CONVERSATION

1 comments: