F PLÁNOVÁNÍ 3*: DLOUHODOBÉ PLÁNOVÁNÍ + pdf dokument - Autentický deník

PLÁNOVÁNÍ 3*: DLOUHODOBÉ PLÁNOVÁNÍ + pdf dokument

Po denním a mesíčním plánování je potřeba si celé plánování ukotvit a dát tomu nějaký směr. Oba předchozí články totiž vedou k dlouhodobému plánování. Začali jsme denním plánováním, tedy každý den udělats něco pro svůj záměr, cíl či vizi. Poté jsme si stanovili svůj měsíční úkol, který musíme udělat proto, abychom se ke svému plánu přiblížili a teď nás čeká poslední část dlouhodobého plánování. 


Postupnými a reálnými kroky dojdete k cíli. Pak se možná objeví strach, protože se změna opravdu děje a vy si začnete přehodnocovat, jestli ji opravdu chcete. V tuhle chvíli mi přijde fajn si připomenout, proč jste tehdy do toho šli. Možná Vás to znovu namotivuje a možná zjistíte, že to není ta správná cesta. Plánování však nezahazujte, jen si přopomeňte cíly a plány tak, abyste směřovali tam, co Vás dělá šťastnými. Vždyť kde je psáno, že všechny naše původní cíle musíme nplnit, i když nám už tak moc nedávají smysl? Proč se hnát za něčím, co už třeba nechcete? 

Ptejte se tedy na to, co chcete? Co Vás dělá spokojenými se svým životem? No a v tom pokračujte a plánujte si to. Plány vnímám jako motivaci k životu a vzpruhu ve dnech, kdy se cítím ztracená. Kouknu na svou vission board (bude o ní článek) a říkám si, jak se na to těším. Nálada se mi zlepší a tak jedu dál natěšená na další splněné mety. 

Jak si tedy plánuji rok 2021? 

Zamýšlím se nad všemi oblastmi svého života a kreslím si myšlenkovou mapu. Uprostřed je oblast a kolem ní vedu "paprsky" s pojmenováním toho, co chci změnit.

Z této mapy si vytáhnu z každé oblasti jedno téma, které chci v tomto roce změnit. 

Vždy se zamyslete nad tím, jak jsou všechny témata obsáhlé a co stihnete reálně za rok změnit. Myslete na jejich náročnost. Jsou Vaše cíle rálné? Je potřeba ubrat? Vlezl by se i další cíl? 

PDF KE STAŽENÍ


Pro koučink ve vašem dlouhodobém plánování se mi neváhejte ozvat na email: autentickydenikgmail.com. První koučinková hodina zdarma, poté se domluvíme, jestli je potřeba dál (už placené hodiny).

Brzo bude web upraven a i s ceníkem koučinku. Nebojte se, blog s pdf dokumenty budu vytvářet stále pro vás čtenáře. A moc ráda :) Jen je někdy lepší si o tom promluvit a přijít na kloub tomu, proč to třeba Vám samotným nejde. 

Mám zkušenosti v sociálním poradenství s lidmi závislými na alkoholu, kde sa bavíme o jejich změně a cílech. Řešíme jejich posun vpřed a možnosti. Stále zde pracuji. Dále mám dobrovolnické zkušenosti s lidmi s poruchou autistického spektra a seniory. Práce s lidmi je mým životem a koučink se stává jeho součástí. Mám kvafilikaci a zkušenosti, které mohu nabídnout. 

Mám za sebou bakalářské studium Sociální pedagogiky a poradenství a momentálně studuji magisterskou Sociální práci a mikro poradenství. Jsem absolventkou Základů koučování a členkou dlouhodobého kurzu RE Kouč (results and emotions). 

Momentálně koučink online přes odkaz na google meet. 


CONVERSATION

4 comments:

  1. Miluju plánování a tenhle článek je super! <3 Moc ti fandím s Koučinkem a držím palce:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, to je krásný komentář :) Držím palce ve tvé cestě :)

      Vymazat
  2. Skvělý článek! Parádně mi sedl, protože zrovna se v rámci školního projektu zabývám tématem long-term thinking a dost jsem se do toho ponořila. Myslím, že to je víc než plánování a organizování, je to spíš takové nastavení mysli a je to úžasné.

    Hezký týden.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, s tím souhlasím :) s nastavením mysli pro plánování jsem už nějak počítala v tomto článku :)

      Vymazat