F NÁVYK *2: Jak zvládáte stresové situace? - Autentický deník

NÁVYK *2: Jak zvládáte stresové situace?



To, jak zvládáte stresové situace je návyk. Občas s klienty v dlouhodobější spolupráci přijdeme na to, že se nemohou posunout z místa, alepsoň do té doby, dokud nezmění nějaký návyk. 

V koučovacím rozhovoru tento návyk pojmenujeme, rozebereme na konkrétní části a pracujeme na novém návyku, který je pro cíl koučovaného výhodnější. 

Při práci s návykem musíme být všichni velmi trpěliví. Jde o to, že ten
špatný návyk jsme budovali třeba i 10 let, proto nemůžeme po sobě chtít, že ho perfektně změníme za dvě až tři sezení. Je to práce s trpělivostí, disciplínou a odhodláním změnit návyky staré ve prospěch nových. 

Způsob zvládání stresových situací velmi ovlivňuje náš další osobní vývoj. Stres je velmi závažný problém, a proto je dobré si vytvořit takové návyky, které nám pomohou se uvolnit, ale zároveň jsou pro naše tělo zdravé a smysluplné

Co Vás napadá, že je vhodný způsob relaxace? Jak často relaxujete? Dáváte svému relaxu prioritu?

Tohle jsou základní otázky, ale pokud si na ně upřímně neodpovíme a neuděláme si v tom jasno, budeme si tvořit ty špatné návaky, které mohou vést k závažnějším dopadům. Koneckonců i užívání návykových látek mohlo mít původ jako zvládání stresových situací, které se návykem (pravidelným opakováním) prohloubilo v závislostní chování. 

Pokud koučování chcete zkusit, jděte  SEM 


CONVERSATION

0 comments:

Okomentovat